NORRLANDSTOUREN

Välkommen

Tanken bakom Norrlandstouren är att ge spelare i norrland fler tävlingstillfällen, men även en god anledning att besöka andra banor än den egna.

Förhoppningen är att Norrlandstouren också skall vara ett naturligt steg mellan tävlingar på klubbnivå och nationella tävlingar och därigenom få fler spelare att prova på fler och större tävlingar.

Länk till Facebook-sidan

Tidigare vinnare

Linda Wahlberg, Skellefteå DG (Dam)
Monke Hägglund, Härnösand DGC (Grandmaster)
Melvin Gustafsson, Skellefteå DG (Herrjunior)
Jimmy Dahl, Skellefteå DG (Master)
Marcus Jakobsson, Umeå DGC (Motion)
Josef Garcia , Sundsvall FF (Open)
Rasmus Marklund, Boliden DG (Pojkjunior)
Elin Tobiasson, Umeå DGC (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Damjunior)
Monke Hägglund, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Per Karlsson, Sundsvall FF (Master)
Stefan Johansson, Härnösand DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kalle Viklund, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Damjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Samuel Öhman, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Robin Hesselstål, Kiruna Discgolf Klubb (Motion)
Josef Garcia , Sundsvall FF (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Johan Eriksson, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Margaretha Johansson, Husum DGK (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Leif Pettersson, Luleå DF (Grandmaster)
Erik Lovén, Luleå DF (Master)
Tobias Jämthagen, Husum DGK (Motion)
Daniel Anens, Umeå DGC (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Viklund, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Anders Edstedt, Umeå DGC (Motion)
Jesper Lundmark, Skellefteå DG (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Mikael Karlsson, Sundsvall FF (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Felix Brännström, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Henrik Söderlind, Härnösand DGC (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Pär Andersson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Anna Marklund, Skellefteå DG (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Christer Hedman, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kaj Larsson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Jenny Eriksson , Umeå DGC (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Robert Nordvall, Luleå DF (Motion)
Linus Åström, Skellefteå DG (Open)
Tim Söderström, Skellefteå DG (Pojkjunior)

Nästa tävling

9/6 - Luleå

Datum för tävlingarna

9/6 - Luleå

Datum för anmälan

9/5 kl 18:00 - Luleå

Till anmälan

Facebook-flöde

4 veckor sedan
Monke Hägglund Nu börjar det ordna upp sig...

Michael Kautto hoppas på fler datum snart så man kan börja planera

Caleb Björn Björnler lite synd att man tar studenten den 8:e juni. Men man kan ju inte göra alla nöjda, man får försöka hitta på nån lösning

Tjoppe Söderblom Boka in lördagen den 19:e Maj. Då kör vi igång Norrlandstouren med en deltävling i Härnösand! Och ja, vi kommer att kasta i stadsparken i år också 👍

Tjoppe Söderblom Hmm... önskemålet var att vi skulle ha alla datum klara före sista februari. Bara tre arrangörer har hörsammat detta hittills 🤭

Michael Kautto vore bra med tanke på planering av sommaren :D

Per Karlsson Sundsvall får ni besked av efter årsmöte den 18/3 om vi ska ha norrlandstouren och om vi har en bana i första han. Kommunen är mot oss på vissa hål som vi måste försöka få till. Det gäller 4st hål

1 dag sedan
Nu söker vi efter engagemang! Jag och Tjoppe Söderblom ingår i en ny grupp vars uppgift kommer att vara att engagerat driva Norrlandstouren framåt. Första uppgiften blir att se över hurvida vi ska ta bort motion och ersätta den med en Ma2. Vi behöver helst en från varje klubbs styrelse som kan gå igenom de förslag och idéer som tas fram med sin klubb. Men engagemang kommer premieras före styrelseplats.
Christoffer Segerstedt Stenlund Var det något fel med den gamla gruppen?

1 vecka sedan
2 veckor sedan
Nu har vi i diskussionsgruppen tagit fram en omröstning där vi gärna ser att så många som möjligt väljer de alternativ de tycker stämmer bäst överens med deras syn på Norrlandstouren 2018. Underlaget har diskuteras i detta forum och borde inte vara några nyheter. Vill du veta mer så tveka inte att fråga i kommentarsfältet.
Mikael Brandt Vad skulle kunna vara potentiella nackdelar eller risker med att göra den föreslagna ändringen?

Isac Lundkvist Att openklassen blir mindre och att detta kan potentiellt kan komma att påverka nuvarande poängsystem så vi måste byta det också Samt att det blir mer lite mer jobb för TD. Det råder det rätt mycket delade meningar i ärendet. Men rösta på det du tycker och så får vi lösa de problem som eventuellt kan tänkas uppstå.

Mikael Brandt Jag har ingen stark åsikt i frågan.

Peder Boberg Har inte heller någon superstark åsikt i frågan men är lite skeptisk mot att föra in en ytterligare klass när tävlingarna redan är fulla i dagsläget. Vad exakt är skillnaden mellan MA2 och Motion? Krav på PDGA bara eller även minimum-rating? Har det diskuterats att istället ersätta Motion med MA2?

Isac Lundkvist Det har diskuterats. Med samtal kring att då dela touren i två tourer. en amatörtour och vår nuvarande NT med Ma2 (avancerad) istället för motion.

Nils Rittfeldt Finns det nån annan tour, tävling som har så många klasser?

Isac Lundkvist Finns tourer söderut som har avancerad och det verkar funka bra för dem

Nils Rittfeldt Open, avancerad och motion?

Isac Lundkvist Dubbelkollar det men är ganska säkert.

Nils Rittfeldt Känns bara som att det skulle urholka open-klassen. Då tycker jag iaf att man borde ta bort motionsklassen.

Hampus Johansson Bara för att jag själv ska förstå grejen. Vilket problem är det som ska lösas med en till klass?

Fredrik Nilsson Är det för att locka fler att tävla, så är väl kanske läge att införa en till tävlingsdag? Vi kan ju inte ta in fler tävlande bara för att vi har en till klass, eller hur?

Jimmy Dahl Tycker att vi ska införa licen i samtliga klasser för vi ska bli större som sport.

Teemu Mutikainen I agree with Jimmy. Norrlandstouren should require having PDGA license to participate. In a way implementing MA2 wouldn't make any other difference than lower the payout for pro a little bit. Instead the bottom half or something from Open would propably be playing MA2, so it wouldn't really make much difference to the overall list of who's playing in the competition. In Finland it's common that competitions with 90 player pool has up to five divisions.

Henrik Söderlind Eller så ska klubbarna bli bättre på att guida in sin medlemmar i ”rätt klass” som ska ut och tävla. I dagsläget så är ju motion till för dom som har en rating under 900.

Emelie Åström Jag instämmer med Michael vi behöver fler tävlingar I norrlandstouren men jag tycker dock att det bara skulle vara bra att sätta in klassen ma2 då man minskar steget från rookie till pro.

Erik Hörnros tycker detta börjar likna pajkastning detta problem är enkelt alla som tävlar på norrlands touren skall ha pdga licens sen väljer man pro eller ams sidan och sen det endel före språkar har man i amatör och motion 2 klasser som mälartouren enligt deras system då man från klubbar enkelt kan kolla raiting på 2017års spelare på de tävlingarna så i år 2018 kan klubbarna utifrån anmälda spelare i motion och den ny högre klassen amatör MA2 få in de motionärena i rätt grupp man kan dess utom göra kollen från 2017års norrlandstour innan säsong börjar raiting mässigt hur amatör och motions grupperna ska se ut vad är problemet????

Erik Hörnros pro licens kostar typ 270-300kr amatör 200kr så lägg ej de pengarna på discar så har spelaren sin licens man har ju cash varje månad så jag ser inte kostnaden som ett problem och man kan ju köpa discar endå , vi discgolfare vill ju förnya bagen så detta med licens ska ju ej vara ett problem

Erik Hörnros i motion om en spelare gör så bra rundor att de är raitade mer än 935 då enligt pdga norm är du ej motions spelare,exempel i sundsvall motionsvinnaren hade i open blivit topp 5 det är ju därför denna diskution är igång ju och det finns fler exempel på andra tävlingar i 2017års norrlandstour motions max raiting skall efter koll av rundor 2017 fastslås till 840 ur egen tävlingsaspekt så jag har mest rundor under 800 på en säsong detta är ett praktiskt fakta exempel

Fredrik Nilsson Andas Erik...låt fler få svara... och en och annan punkt hade gjort texten lättare att läsa.

Erik Hörnros ja fredrik men jag brinner för sporten. sen när jag skriver och har flyt i texten blir det mindre punkt mm.

Teemu Mutikainen Overall we need more competitions in Norrland. Not just Norrlandstourenin. Hopefully the new implementations on Metrix will make organizing a competition much easier as you can print out a pre-filled TD report that you can just upload to PDGA. Meaning you should be able to see round ratings already before second round starts :)

5 månader sedan
Här kommer ett förslag/önskemål som vi i Härnösand språkat om: Jag tror att vi alla vill och tycker att dom bästa spelarna i Norrland skall vara med på Norrlands-touren. Dock så krockar ju som alltid tävlingar med varandra och det går kanske inte att göra så mycket åt, men det går i allafall att minimera "skadorna"! Så varför inte göra som man gör på Mälartouren, dvs göra ett schema med "lediga" helger, där de olika arrangörerna kan välja vilken helg man vill ha ett arrangemang. Vid årsskiftet brukar de största nationella tävlingsdatumen vara klara. Vi bör ju således inte lägga NT på samma helger som SM, lag-SM eller de 4 Nationella Tourtävlingarna. Förslagsvis inte heller den helg där Skellefteå förhoppningsvis arrangerar en Europatävling... Således bör vi dessutom kunna ha klart även vi arrangörer på ett tidigt stadium när våra tävlingar skall arrangeras... Finns även en tanke att hitta ett annat sätt att räkna poängen. Det borde ju rimligen vara mer värt att vinna en tävling och bli femma i en annan, än att bli tvåa och trea. Man kanske skulle börja räkna nedifrån istället för uppifrån då man delar ut poäng med bara en poängs skillnad mellan placeringarna (tänker främst på openklassen). Således bör det vara ett större glapp mellan plats 1 och 2 än vad det är mellan plats 2 och 3 osv.
Per Gylle Äntligen!

Isac Lundkvist En bra ide men då vi 2018 förhoppnings vis har 8 - 9 deltävlingar så kommer nog nån NT krocka med nått. Men håller med om att vi självklart borde hålla SM. Lag SM Alla NTs och skell lediga och i den mån det går för arrangörer försöka att inte krocka med något annat.

Erik Hörnros är inte tanken att våran tour ska öppna intresse att tävla få mer bra spelare på de större tävlingarna som du tjoppe förespråkar nog nu dax att då alla norrlands klubbar börjar med en motion och amatör tour om det ska va så så får ni inom pro grupperna ha era egen lilla tour ta det med dej man diskrimenerar ej tjoppe!!!!

Erik Hörnros blev irriterad det skall ej vara en negativ indelning tycker jag

Erik Hörnros om nu andra tävlingar krockar för de bästa spelarna i pro divisonerna ,,okej trist för er men vad var grundkonceptet med norrlandstouren från början , TÄNK PÅ DET!!!

Thomas Björkén Ni har bra idéer i Härnösand. Problemet är att vi saknar en enklare organisation som styr upp touren och sätter ramar och tar med sig de förslag som uppstår. Isac Lundkvist har erbjudit sig att vara med i en grupp som plockar fram nya idéer och förslag till Norrlandstouren. Ni kan väl plocka ut en kandidat från Härnösand som tillsammans med Isac plus några fler engagerade bildar stommen som diskuterar fram förslag som sedan läggs fram och beslutas om i diskussionsgruppen. Ovanstående med poäng är definitivt något som kan diskuteras. Datum är knepigare eftersom det inte bara bygger på att föreningarna ska anpassa sig och kan nog aldrig bli mer än en rekommendation. Varje tävling bygger i sin tur på ett antal frivilliga som i sin tur har jobb, privatliv, semester m.m. plus ibland lokala aktiviteter att ta hänsyn till när man planerar in sin egna tävling. Risken med att "tvinga" fram speciella datum är att någon förening till slut avstår om de specifika datumen inte fungerar internt. Men om någon plockar fram ett schema för nästa säsongs tävling i god tid så är det ju ett ypperligt underlag att ha med när man planerar...

Leif Pettersson Tycker Tjoppes förslag bokningskalender är riktigt bra.Den borde väl i så fall läggas upp under en flik på NT's hemsida med inloggning för klubbarna att gå in och boka. Jag roade mej med att göra en excel för NT 2018. Ser ut som Mälartourens, hoppas de inte misstycker.

Leif Pettersson Så här ser det ut i så fall

Leif Pettersson Sedan får vi försöka enas vilka krockar vi bör undvika

1 månad sedan
1 månad sedan
Bengt Fogelberg Hoppas att ? Tecknet är Sollefteå :)

Teemu Mutikainen Wasteland would fill the blank spot nicely. Eller hur Robin Marksén?

1 månad sedan
Nytt År. Nya Möjligheter. I fjol så arrangerades 7st deltävlingar av Norrlandstouren. Vi vet inte ännu om alla tidigare arrangörer anordnar en tävling även detta år men förutom dessa 7 så har ytterligare en förening aviserat intresse för att arrangera. Vi håller självklart tummarna att det blir av och vem vet kanske kommer det under 2018 att arrangeras hela 8 deltävlingar! Svaret på hur många det blir kommer under våren.
Emelie Åström Wasteland och pite skulle ju va kul

1 månad sedan
Luleå lutar åt 9/6, det är inte skrivet i sten, spikas under v03.
Teemu Mutikainen Are you having any more sanctioned competitions in Luleå than Norrlandstouren?

Kjell Söderholm No, expect that our weekly competition, the "Kvällsdisc" (well two times a week Tuesday and Thursday) was sanctioned last year. I guess it will be that why this year too.

Teemu Mutikainen Good to know. Need to make a trip there at some point to play :)

2 månader sedan
Nytt År! Nya möjligheter! Redan nu dags att börja fundera framåt på den kommande säsongen. Isac Lundkvist har tagit på sig ett litet extra engagemang för att driva på utvecklingen för Norrlandstouren. Till sin hjälp just nu har han en diskussionsgrupp bestående av representanter för de allra flesta discgolf klubbarna här i norr. Finns det intresse hos fler så kan det i en förlängning vara aktuellt med en enkel organisation som håller i touren. Hör i så fall av er till Isac. Dags att höra vad ni ute i norr tycker kan förbättras/förändras med touren inför kommande säsong. Enklast är att skriva ett enkelt meddelande till Isac på era tankar om förändringar. Gärna med en motivation. Men självklart kan ni även ta kontakt med representanten i er klubb och be den/de att driva frågan. Bättre reagera nu än när säsongen redan har börjat. Idag finns dessa personer representerade i gruppen: Fredrik Nordfelth Emil Bäckström Kjell Söderholm Mats Enqvist Robin Marksén Isac Lundkvist Mattias Grape Leif Petterson Magnus Stenlund Martin Nordman Henrik Söderlind Jan Jonsson David Sjöström John Hall Henrik Thuvesson
Kjell Söderholm Leif Pettersson

Henrik Thuvesson Mattias Grape

Isac Lundkvist delade ett foto
2 månader sedan
Vi jobbar på att ta fram klubbrabatter på Anhyzer.se. Är din klubb intresserad så hör av er till isac@anhyzer.se Under tiden kör vi en drive till med limited edition mysterydiscs till alla som har en burstdisc i en order på över 200:-
4 månader sedan
Hej alla! Jag söker engagerade människor från de klubbar som anordnar NT deltävlingar till en ny diskussionsgrupp. Tanken med denna grupp är att vi ska plocka in / fram förslag och skapa ett bra underlag för att göra NT 2018 och framåt så bra det bara går för samtliga deltagare. Jag tänkte få in minst en från varje organiserande klubb. Skicka mig ett PM om du vill delta i denna grupp eller vet någon i din klubb med engagemang för tävlingsstruktur. Ni som varit TD under 2017? Jag tänker att innan datum ska sättas bör vi ha ett underlag färdigt att presentera där vi tagit allas förslag och idéer i beaktning. Detta underlag skulle då kunna användas av respektive klubb / TD under säsongen för att enklare anordna och organisera sin deltävling.
4 månader sedan
Inte så mycket med Norrlandstouren att göra men jag vet att det finns många duktiga föreningar här i norr och kanske någon av dessa vill ta ett extra steg nästa år...
Isac Lundkvist Tycker vi i umeå ska göra en satsning.

5 månader sedan
Har på grund av samtal på deltävlingarna, Egna upplevelser och diskussioner tagit fram en motion rörande Norrlandstourens klassindelning för kommande år. Har även gjort en namninsamling för att stödja denna motion eller iallafall påvisa att en förändring behövs då jag blivit varse under årets gång att jag inte är ensam med dessa åsikter. https://goo.gl/forms/KkXHyeuXzGyZ1wCC2 Länk till pdga´s rekommenderade klassindelningar. https://www.pdga.com/files/playerdivisiongrid_v10302016.pdf
Isac Lundkvist prisstruktur och avgifter skulle behöva diskuteras ifall man ska ändra på strukturen. Men det känns som ett senare projekt.

Christofer Ryås Mycket bra initiativ tycker jag!

Tjoppe Söderblom Vet inte om jag förstår vart du vill komma? Vart är motionen? Du vill alltså ta bort de åldersindelade klasserna? Alltså ha ett system man inte använder sej av på den nationella touren, eller på SM?

Isac Lundkvist Vill inte ta bort de åldersindelade klasserna. Vill ha en till klass mellan motion och open. Läs igen 😊

Tjoppe Söderblom ...och när vi ändå håller på att prata förändringar, vad tycker ni om detta förslag: Tidigarelägg spelarmöte! Det är ju helt värdelöst att värma upp med drivar och puttar och göra sej tävlingsberädd, för att sedan samlas på ett spelarmöte i 20 minuter. Därefter ha några minuter på sej att ta sej till sitt starthål, hinna med fyra övningsputtar innan tävlingen börjar 😣 Nä - lägg spelarmötet 1 timme innan start, då har man 30-40 minuter på sej för en riktig uppvärmning i direkt anslutning till Tee-off 👌

Isac Lundkvist Ja varför inte. De som åker långt samma dag får helt enkelt kliva upp tidigare.

Caleb Björn Björnler Men då kommer man ju till det problemet att om någon (Med raiting <900 inför säsongen) nu skulle spela 3 deltävlingar i <900 och efter dem få en raiting över 900. Ska man tappa sin chans till en topplacering i totalen, då man har för hör raiting för att fortsätta spela i samma klass?

Thomas Björkén Bra initiativ Isac. Detta förslag ligger nu hos den diskussionsgrupp som finns för Norrlandstouren. Bra att veta är att NT är en löst sammansatt tävlingsform. Finns alltså ingen central organisation som bestämmer utan är fristående föreningar som arrangerar separata tävlingar som följer ett enkelt regelverk där en totalscore räknas ut. UDGC har bistått med hjälp i form av hemsida för tävlingen och också det redovisningssystem som finns för tävling samt att man ordnar med totalpriser men förutom det finns det ingen styrning. Så det finns inga fysiska möten mellan klubbarna för att diskutera utveckling av NT, inga ansvariga som driver frågor utan vill man påverka så är tanken att man pratar med sin hemmaförening som sedan driver frågan i diskussionsgruppen. Men jag har som sagt skickat frågeställningen vidare och är det fler som tycker samma sak så prata med styrelsen i hemma föreningen och driv även frågan där så är chansen större att ett beslut tas. Jag tycker själv som sagt att initiativet är bra och är det fler förslag som skickas in och är lika konstruktiva och strukturerade så skickar jag gärna dessa vidare för diskussion också. :-)

Isac Lundkvist 19 underskrifter änsålänge på namninsamlingen :)

Erik Hörnros isac sign me up jag e med på detta

Tjoppe Söderblom Kanske några skulle ta på sej ansvaret att administrera en motionstour? Och i så fall fundera på att dela in motion i olika klasser, och så får NT kanske vara en tävling utan motionsklass? Jag vet inte, jag bara spekulerar... Sollefteå och I20, skulle mycket väl kunna stå som värd för motionstävlingar förutom de redan ordinarie banorna. För vi står ju vid det faktum att det bara är en som kan vinna ✌️, och det är väl egentligen ingen lösning att göra flera klasser bara för att få fram fler vinnare?

Isac Lundkvist jag gillar iden med motionstävlingar. Men med resonemanget att bara en kan vinna så kan vi ju slopa alla klasser och alla får spela open.. Norrlandstouren är superbra och kul men se på övriga tourer och det faktum att 21 personer undertecknat motionen för en till klass. Det är över 20% av ett startfält på en NT deltävling, Jag skulle anse att förändring behövs på NT och stöd för det finns (namninsamlingen) och som även bifogat i motionen fler tävlingar (motion / amatör) utan rating / pdga krav.

Anton Lindh Nu har jag inte läst allt som har skrivits, men kan inte Norrlandstouren fixa en Avancerad klass också?? För de spelare som har rating upp till 910 i rating.

Erik Hörnros men man ska ju kunna få raiting i amatör också om man har pdga för dom har ju MA4 som lägsta klass bara en liten fakta sak MA1. MA2 MA3 och MA4 har pdga som klasser inom motion /amatör

Isac Lundkvist Ja du kan ju ha pdga licens om du vill oavsett vilken klass du tillhör.

Thomas Björkén På tal om nya klasser.... Vad tror du Tjoppe? Ska vi splitta gubbarna... ;-) https://www.pdga.com/new-age-based-competition-divisions-starting-2018

Tjoppe Söderblom Däremot undrar jag om man behöver en massa namnunderskrifter för att lägga in en motion? Jag har ett seriöst förslag till förbättring av upplägget på NT 👍

Jan Jonsson delade ett foto
6 månader sedan
Din Tjoppe Söderblom? Under utkastet på 9:an😄😄😄
Tjoppe Söderblom Jag lyfte lite grann på utkastet, mest i frustration att discen försvunnit i nån form av Bermuda-triangel :-) men trodde inte ens själv på detta scenario! Ja där ser man! Då dyker även denna upp i Umeå, tillsammans med alla dyk-discar ;-) Tack! Janne!

Tisjja Alexander Hej, har försökt få reda på om discar som togs med till NT i Umeå och inte plockades från högen följde tillbaka med till Boliden? Hoppades nämligen få tillbaka min gula Destroyer men kom inte till NT i Umeå :)

5 månader sedan
Årets Norrlandstour har varit ett rekord år. Först o främst så har vi aldrig haft så många deltävlingar som denna gång nämligen 7st. Antal deltagare har ökat till 198 och nästa år når vi troligen 200! Antal tjejer har ökat! Nästan 3 dubbelt fler. Antal juniorer har ökat marginellt och är väl den kategori där jag hoppas på fler deltagare nästa år. Ett stort grattis till alla segrare i de olika klasserna och bra kämpat till alla övriga. Ett fantastiskt jobb har gjorts av alla arrangörer från Sundsvall i söder till Luleå i norr. Utan er skulle discgolfarna i Norrland inte få möjligheten att tävla och träffas under ordnade former. Stort stort tack till er. Mickes Discgolf har supportat discgolfarna runtom i Norrland i ur och skur. Ett stort tack för att du orkar åka runt vet att det är uppskattat av många. Samt ett stort tack till Norrlandstourens grundare John Hall (Piteå). Ett bra initiativ för många år sedan som fortfarande håller. Och touren i sig har hållit på ett antal år. Kanske en av de äldre tourerna i Sverige som fortfarande är igång? Touren har växt och växt under åren. Fortfarande är det en enkel konstruktion utan egentlig styrning men frågan är väl hur det ska se ut i framtiden. Är det någon som vurmar extra mycket och vill ta ett extra ansvar för touren och möjlighet att utveckla den får ni gärna höra av er så kan en diskussion föras separat. Tills vidare finns diskussionssidan som klubbarnas representanter kan vara med och diskutera de mer akuta frågorna angående regelverket för Norrlandstouren.
Anton Lindh Nästa år vill jag se dig ute på touren John =)

5 månader sedan
Vaaaa!!!!!! Blir det inge mer Norrlandstour i år?.... Trist...
5 månader sedan
Någon som fotograferade prisutdelningen?
Thomas Björkén Tycktes mig se Magnus Sjöström från Husum som fotograferade. Vet inte om han fotade alla pristagare (var inte på plats hela tiden), men kolla med honom...

Anton Lindh Jag hade en systemkamera men alla bilder vart super suddiga

Johannes Högberg Om någon har bilder på några glada vinnare får de gärna posta här.

Johanna Tobiasson Dam NT Umeå 2017

5 månader sedan
Ännu en fantastisk säsong i Norrlandstouren är över... Lika fascinerad detta år som tidigare att det fasen bara är trevliga människor som håller på med denna nobla art. Sträck på er..👍. Lyckades även att knyta ihop säcken och försvara titeln i Grandmaster med Tjoppe Söderblom och Mats Enqvist i hasorna... Tack för vänligheten gubbar.. Bästa minnet var Boliden som verkligen var en trevlig nyhet och Skellefteå lyckades även hålla traditionen vid liv att myggor trivs i Norrland...och är hungriga... Regnet har följt oss lite väl ofta...utan att påverka humöret. Av någon anledning så har antalet discinköp denna säsong...hittills...varit typ 12-13 st... Nåväl...en hobby måste få kosta...tydligen...Tack 2017.. Ser redan fram emot 2018.
Mats Enqvist Tack för jättetrevligt sällskap. Vi fortsätter bataljen nästa år. Kommer det månne upp någon från master nästa år?

5 månader sedan
https://www.pdga.com/tour/event/33166
Johannes Högberg Linda Wahlberg vann dam men verkar inte finnas med i resultaten här.

Annica Erixon

Annica Erixon Fanns med tidigare i morse

Jan Jonsson Om man inte kopierar rubrikerna i excelfilen försvinner översta namnet vid överföringen. Vi lärde oss nyss då Boliden körde in sina!

Anton Lindh Prispengarna kommer det fixas så det står med på PDGA?

Jan Jonsson delade ett foto
5 månader sedan
https://www.pdga.com/tour/event/33521 Bolidens sent omsider.
Peder Boberg Härligt! Såg dock ut att vara lite märklig fördelning av prispengarna 😉

Jan Jonsson delade ett foto
6 månader sedan
Prispengarna är Swishade och presentkort utdelade.
Fredrik Nilsson När räknar ni med att PDGA är uppdaterat?

Jan Jonsson Är inskickat idag.

Michael Kautto delade ett foto
5 månader sedan
Finns tillgängliga i Umeå imorgon 😉 plus mycket annat, vi ses
Henrik Allström Tar du med till Sollefteå imorgon också ? 😄

Michael Kautto Henrik Söderlind har med sig lite discar tyvärr inga såna här

5 månader sedan
God morgon! Parkering för dagens tävling sker på den stora parkeringen vid bräntberget, där skidstugan är. Ingen parkering vid hål 1 pga en löpartävling som är samtidigt idag.
5 månader sedan
Hur ser det ut med parkering? Är nån löpartävling vid bräntis idag också
Jonatan Forsberg Det är nog ingen fara. Parkeringen vid bräntberget är rätt stor.

Isac Lundkvist Hur funkar det med parkeringen vid puttkorgarna?

Jonatan Forsberg Parkering vid hål 1 bör undvikas idag. Bra att du ställde frågan.